Gyógyító bőrgyógyászat

Bőrünk az emberi szervezet legnagyobb szerve. Megvéd minket a külvilágtól, elhatárolva óvja belsőszerveinket, kapcsolatot teremt a külső és belső környezet között, továbbá az immunrendszerünk fontos részét képezi. A bőrön fellépő új elváltozások, tünetek egyrészt bőrgyógyászati betegségek lehetnek, másrészt számos belgyógyászati, endokrinológiai, onkológiai betegség fennállását jelezhetik. Fertőző ágensek, valamint gyógyszerek is okozhatnak jellegzetes elváltozásokat a bőrön, melyek felismerése és megfelelő kezelése nagy szakértelmet igényel. Rendelőnkben exkluzív, barátságos környezetben figyelünk Önre, részletes anamnézist veszünk fel betegségeiről, amennyiben szükséges, „nyomozói” munkát folytatunk, hogy megismerjük a problémaforrását és segítsük a mielőbbi megoldást, majd a preventív szemlélet jegyében az optimális állapot fenntartását.

Akne, rosacea, seborrhoea

Az akne és az ebbe a csoportba tartozó további kórképek, a rosacea és a seborrheas dermatitis kezelése is rendelőnk specialitásai közé tartozik. Az akne kezelésében a korán elkezdett hatékony terápia szükséges ahhoz, hogy kivédjük a későbbi hegeket, amelyek felnőtt korban már sokkal nehezebben korrigálhatóak.

Pikkelysömör, psoriasis

Ezen kórkép statisztikák szerint a lakosság kb. 2%-át érinti az egészen enyhe formáktól a kifejezetten súlyos betegségekig. Már régen nem szépséghibaként tekintünk erre a kórképre, hanem egy egész szervezetet érintő gyulladásként, amelyhez akár az ízületek jelentős fokú gyulladása is társulhat. A pikkelysömör kezelése forradalmi változásokon ment át az elmúlt 10-15 évben, aminek eredményeként a tünetmentes bőr nem elérhetetlen álom a páciensek számára.

Anyajegy szűrés

Anyajegy szűrés alkalmával a teljes testfelületet átvizsgáljuk dermatoscoppal, mely során az összes anyajegy és bőrelváltozás górcső alá kerül. A szűrés az anyajegyek belső szerkezetébe történő bepillatást teszi lehetővé, mely állapot fotódokumentációval rögzíthető. A látottak alapján azonnali szakorvosi értékelést biztosítunk, szükség esetén a további sebészi és onkológiai ellátás teljes spektrumában segítséget nyújtunk pácienseinknek.

Ekcéma, atopiás dermatitis

Csecsemőkortól az élet végéig az ekcémás betegségek számos formája jelenthet meg jelentős panaszokat okozva. A bőr szárazságával, kifejezett viszketéssel járó atopiás dermatitis később jelentős fokú, testszerte kiterjedt gyulladássá tud válni.

Gyermek bőrgyógyászat

Ennek a pácienskörnek az igényei külön jártasságot igényelnek, legyen szó vírusos, gyulladásos, vagy pattanással járó betegségekről. Minden feltétel adott rendelőnkben, hogy barátságos környezetben lássuk el a kis pácienseket, ahol kiemelt figyelmet szentelünk a kellemetlenség és a fájdalom minimalizálására esetleges beavatkozás esetén.

A haj betegségei

A hajunk kiemelt fontossággal bír a külvilág szemében, hiszen az emberekkel való találkozásnál az első benyomás szempontjából meghatározó a jelentősége. A dús, erős szálú haj az egészség, a jólét ismérveként él a köztudatban. Ennek elvesztése komoly pszichés nehézségek forrása, a haj egészségének a visszaállítása tehát fontos küldetésünk.